2014. augusztus 8., péntek

Kritika #25

Sziasztok! Kisebb szünet után megint itt vagyok! A kritikát építő jellegűnek szánom, és nem bántónak!
W.~
Kritika #25
Miharu - Miharu's Short Stories

Kinézet: Tudom, hogy novellás bloghoz nehéz megfelelő fejlécet csinálni, neked sikerült. Bár a betűtípus rajta nem a legjobb, a bal alsó sarokban lévő szöveget soknak tartom, és jobb oldalon az a sárga fény nem kéne oda. Beszéljünk a háttérről. A külső háttér egyszínű, és megy a fejléchez. Na ez nem mondható el a belsőről. Nem értem, hogy a bejegyzéseknek miért szürke a háttere. Ezt javítsd! A betűkről csak annyit, hogy mikor egy novella elején megnevezed a történet műfaját, akkor a fehér nem a legjobb választás, mert eléggé bántó a szemnek. A designhoz a kék viszont remekül menne, ha semmiképpen nem akarod feketével írni. A modulok nálad két oldalt találhatók, aminek nem értem az okát. Nincs annyira sok belőlük, hogy egy oldalon ne férnének el. Ha megfogadod a tanácsomat, és jobbra/balra pakolod őket, - ez ízlés dolga - akkor a megfelelő elrendezés a következő lesz: a Bemutatkozom bejegyzés tökéletesen passzolna felülre, aztán a Figyelem!, Novelláim, chat, Rendszeres olvasók, Blogarchívum, Becses látogatóim (tetszik az elnevezés). 
Pontszám: 10/ 5 pont.

Írás: Mivel több, egymástól független írásról beszélünk, mindegyikről írok egy-két mondatot. Az első történeted az Ellie címet viseli. Bár nem hosszú, mégis sok benne a leírás, és a közepe felé unalmassá válik. A második a The history, aminek szerintem találhattál volna izgalmasabb címet is, de a történet hihetetlenül jó. Következik a Ma reggel, melynek az elejére ki van írva a figyelmeztetés, amiért dicséret jár. Arról írhattál volna, hogy a főszereplő honnan ismeri a barátját, és esetleg arról is, hogy részeg volt-e a csávó, mert ugyebár a lány előtte is ismerte, és gondolom nem ilyen volt. A végére viszont jó ez a csattanó szerű dolog. A következő írásod ugyebár az Another. Ezt egy fiú szemszögéből írod, ami furcsa választás, de mivel ezt választottad, úgy gondolom, hogy a ruhákról nem kellene ilyen részleteket írni Brigi érkezésekor. A történet befejezése furcsa, mert eléggé...semleges. Lehetett volna a csók a vége, vagy kicsit tovább kellett volna vinni a szálakat. A következő Az utcán címet viseli, amelyben egy átlagos ember nézőpontjából írod le az utcán látottakat. Nagy igazságok vannak benne jól megfogalmazva, mégsem tudtam maximálisan odafigyelni rá, azaz elterelődött a figyelmem. És végül a Levél a pokolból. Ebben elég morbid dolgokat írsz, és a végén a képtől szabályosan megijedtem, de ez viszont maximálisan lefoglalta a figyelmemet. Ennyit a novelláidról egyenként, most összegezzünk. Nem tudom, mennyi idős vagy, de a novelláid szellemi érettségre utalnak. A Black bird című blogodat olvasom, szóval a stílusodat eddig is ismertem, és szerettem. Visszatérve ehhez a bloghoz: egy-két elgépelés van benne, szóval egy kicsit jobban figyelj oda, de alapjáraton nagyon jól írsz. Meg még ezt hozzátenném, hogy elég idegesítő, hogy a címek hol magyarul, hol angolul vannak.
Pontszám: 20/ 18 pont.

A design nem a legjobb, de sürgős változtatásra csak a bejegyzések háttere szorul, a novelláid pedig nagyon jók. Szereztél egy új feliratkozót a blogodra. 
Összpontszám: 30/ 23 pont.

1 megjegyzés: